Tik izcilus biezpiena pīrādziņus prata cept tikai mana omīte: nesen atradu šo viņas recepti ierakstītu kladē

Foto – ekrānuzņēmums

Ja jums garšo kārtainās mīklas izstrādājumi, bet šaubāties, vai gatavot kaut ko no klasiskās kārtainās mīklas, šī recepte ir domāta tieši jums. No tās pagatavosiet brīnišķīgus mājās ceptus pīrādziņus – pufīgus, aromātiskus un ļoti garšīgus. Tiem pamatā ir tā sauktā “viltotā” kārtainās mīklas mīkla.

Sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas: milti, sviests, biezpiens un cukurs. Un nedaudz sāls, lai līdzsvarotu garšu. Noteikti izmēģiniet šo recepti! Šie pīrādziņi, starp citu, ļoti labi uzglabājas noslēgtā traukā vismaz nedēļu.

Sastāvdaļas 24 gabaliem:

Sviests – 200 grami
Biezpiens 9% – 200 grami
Kviešu milti – 200 grami
Sāls – 1/2 tējkarote
Auksts ūdens – 2 ēdamkarotes
Cukurs – 70 grami
Olbaltums – no 1 olas

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Piezīmes!

Biezpiens: šajā gadījumā vislabāk ir izmantot biezpienu ar augstāku tauku saturu. Vismaz 9% un pat vairāk. Bet biezpienam ir jābūt pēc iespējas graudainākam! Smalkais, sasmalcinātais biezpiens šajā receptē nebūs iederīgs.

Foto – ekrānuzņēmums

Milti: tāpat kā jebkurai smilšu mīklai, arī šajā gadījumā labāk izmantot augstākās šķiras miltus.

Lasi vēl: Kad jūs vienreiz pagatavosiet vistu pēc šīs receptes, nekad vairs to nedarīsiet citādi

Sviests: ideālais tauku saturs sviestā šajā receptē ir 82,5 %. Sviests ar mazāku tauku saturu ir pārāk “mitrs” un daudz sliktāk mīklā veidos “pārslas”.

Un tā, lai šie biezpiena pīrādziņi izdotos izcili, uzmanīgi sekojiet pagatavošanas instrukcijai soli pa solim!

Raksta turpinājums nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment